Haptonomie voor jongvolwassenen - scholieren studenten en jongvolwassenen


 
                         
    Welkom op de website van HaptonomieMiddelburg
 
 
 
      HAPTONOMIE           VOOR WIE              WIE ZIJN WIJ          BATC
 
 
 
 
HAPTONOMIE
 
Haptonomie is de wetenschap van het menselijk gevoel en gevoelsleven, kortweg de wetenschap van de affectiviteit. In het woord haptonomie zijn twee Oud - Griekse begrippen samengevoegd: hapsis en nomos.
Hapsis betekent gevoel, gevoelsbeleving, tact, tast en nomos betekent wet, regel, norm.
 
 
Haptonomie is een begeleidingsvorm waarin je zelf mag ontdekken wat jouw mogelijkheden zijn en hoe je van daaruit zelf je keuzes kan maken en daar richting aan kan geven.
In onze op prestatie gerichte maatschappij komen onze in aanleg gegeven vermogens tot voelen soms nauwelijks tot ontwikkeling of gaan verloren.
We zijn geneigd om in onze veelheid aan contacten zoals bijv. met vrienden , docenten, familie keuzes te maken op wat we denken dat van ons wordt verwacht.
Je luistert dan niet meer naar wat je zelf diep van binnen voelt en beleeft en je weet op den duur niet meer zo goed wie je zelf bent.
Tal van psychische en lichamelijke klachten kunnen daardoor ontstaan.
In het haptonomisch contact leer je om weer om op je gevoelens en je eigen vermogens te vertrouwen en deze verder te ontwikkelen, zodat je dit in je leven vrij kan gebruiken.
 
 
 
 
Procedure en begeleiding:
Op afspraak vindt er een vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats, waarin van beide kanten nader ingegaan wordt op de vraag of de haptonomische begeleiding inderdaad aansluit bij jouw hulpvraag. Hieraan zijn dan ook geen kosten verbonden.
Daarna volgen er drie ontmoetingen waarin jij "aan den lijve" nader kennismaakt met de haptonomie en met jouw eigen vermogens die jij als mens bezit. In overleg met jou wordt daarna besproken of/en op welke wijze de begeleiding verder voortgezet zal worden. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint